Massages

  

Er zijn diverse massagevormen die ik in mijn praktijk toepas. Hierbij zal ik bij iedere massage een korte beschrijving geven zodat u weet wat u kunt verwachten. Overigens zijn combinaties van massages in overleg ook mogelijk.


1. Ontspanningsmassage/Holistische energetische massage:
De ontspanningsmassage/holistische energetische massage is geneeskrachtig voor het hele lichaam. Het ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop en lymfestroom en kalmeert het zenuwstelsel. Doordat de lymfen worden gemasseerd kunnen de afvalstoffen beter afgevoerd worden.

2. Voetreflexmassage:
Deze massage gaat uit van het stimuleren van drukpunten door massage van de voeten, waardoor het zelfgenezend vermogen van de mens wordt gestimuleerd. Onder de voeten bevinden zich reflexpunten; door die punten te stimuleren of te masseren kunnen klachten elders in het lichaam worden verholpen. Tevens heeft een voetreflexmassage een zeer ontspannende werking.

3. Kruidenstempelmassage:
Kruidenstempelmassage is een massage met warme kruidenbuidels met verschillende soorten kruiden. Vele kruiden hebben een kalmerende werking. De kruidenbuidels activeren de doorbloeding en stofwisseling. Kruidenstempelmassage is geschikt voor personen die last hebben van spierproblemen, slechte doorbloeding, vermoeidheid en hoofdpijn. De kruidenstempelmassage is een zeer rustgevende en ontspannende massage.

4. Hotstone massage:
Een hotstone massage is een massage waarbij warme basalt stenen (stenen die worden verwarmd met water van 42-45 graden) worden geplaatst op knooppunten van het lichaam zoals de wervelkolom, de palmen van de handen en tussen de vingers en de tenen. Er worden basalt stenen gebruikt omdat deze de warmte een stuk beter behouden dan andere stenen. Bij een hotstone massage dringt de warmte afkomstig van de warme stenen dieper in het spierweefsel door en zorgt voor een ontspannende werking. De warmte zorgt ervoor dat gespannen spieren (o.a. door stress) weer los komen waardoor de pijn en kramp zal worden weggenomen. Bovendien zorgt de warmte ervoor dat het bloed beter circuleert in het lichaam en meer voedingsstoffen voor individuele cellen levert en het lymfevatenstelsel stimuleert in het vervoer van afvalstoffen die afkomstig zijn uit afzonderlijke cellen.


5. Moxa massage:
Moxa massage/therapie is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De basis van moxa is een kruid dat in het Japans "mogusa" heet en in Nederland bekend staat als "bijvoetkruid". Bijvoetkruid kent meerdere toepassingen waaronder het verminderen van pijnklachten en energiegebrek. Tevens heeft moxa een ontspannende werking. Een moxa behandeling heeft als doel om de "Chi" of levensenergie te stimuleren, dat gebeurt door de zogenaamde acupunten te stimuleren die op de meridianen (energiebanen) liggen. Acupunten zijn belangrijke drukpunten op de energiebanen waar de levensenergie doorheen stroomt. Met behulp van een brandende moxa stick met bijvoetkruid (in een zogenaamde moxa roller) wordt warmte en energie naar een acupunt geleid om de energie te bevorderen, eventuele blokkades weg te nemen en de doorbloeding te stimuleren.


Moxa massage/therapie kan worden toegepast bij o.a. :
-koude delen van het lichaam (koude handen/voeten)
-pijn door verkramping, stijve spieren, slechte doorbloeding
-lusteloosheid, menstruatieproblemen
-verharding van spieren, pezen en gewrichten
-rugklachten


Belangrijke contra indicaties waardoor een moxa behandeling niet mogelijk is:
-koorts, hoge bloeddruk, hartkloppingen, ontstekingen, zwellingen, infecties en zwangerschap.
Bij vragen en/of twijfel neem gerust contact met mij op.


6. Stoelmassage:
Stoelmassage is een korte vorm van drukpuntmassage waarbij de client op een speciale ergonomische stoel zit. Gedurende 15 a 20 minuten worden hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen gemasseerd. Zeker voor mensen met een zittend beroep zijn rug, nek en schouders vaak een gebied waar veel 'stress" zit. Vaak voelen rug, nek en schouders stijf en pijnlijk aan, het zogenaamde "vastzitten". Met de stoelmassage worden deze gebieden losgemaakt en voelen de spieren daarna weer heerlijk ontspannen aan.